Föredrag

Boka in Erik för en underhållande och lättsam föreläsning om fantastiska fåglar!

Mina föredrag skräddarsys efter ditt behov. Skall det vara 20 minuter långt och ha mer standup-karaktär som ett avbrott på 85-års middagen eller på kick-offen? Vill du ha ett 40 minuters föredrag + frågestund (standardlängd). Eller en fördjupning med två gånger 40 minuter och fikapaus emellan. Eller skall det vara mer av workshop-karaktär? Eller kanske en quiz? Jag är öppen för allt.

Read More

Fågelguidning

Fåglar lär man sig ändå bäst om när man är utomhus mitt ibland dem och får både höra och se dem.

Boka en fågelguidning med mig utomhus! För grupper upp till 12 personer ingår lånekikare och om vi är på öppna marker har jag med sig min Swarovski-tubkikare som alla får titta i. Vi inleder guidningen med en pedagogisk kikarskola, så du behöver inte ha några förkunskaper alls.      

Read More

Redaktionellt arbete

Leveranssäkerhet och deadline-respekt är a och o.

Jag har skrivit ett tiotal böcker och översatt lika många till engelska. Och publicerat en mängd artiklar, både vetenskapliga, populärvetenskapliga och kåserier i både svenska och engelskpråkiga media. Resereportage har jag publicerat i DN och avsomnade Arbetet. Jag skriver lika bekvämt på engelska som på svenska. Min författarutbildning har jag fått på Biskops-Arnö och Sörängens Folkhögskola. Dessutom verkar jag som fackgranskare och kan ta på mig redaktörsuppdrag samt har en hel del förlagserfarenhet. Jag är också rådgivare till Storbritanniens största fågelskådningstidskrift.  

Read More

Konsultarbete/inventeringar

Noggrann och med stor kunskap om artbestämning

Som fågelskådare är det ju roligast att vara ute i fält, bland fåglarna. Jag är utbildad i inventeringsmetodik från Uppsala Universitet och har haft uppdrag för bl a Lantbruksuniversitetet men framför allt har jag ägnat mig åt inventeringar och ringmärkning för egna publikationer i Mellanöstern. Jag har också arbetat med problematiken fåglar och flyg för LFV och Flygvapnet och har haft min huvudsakliga yrkeskarriär inom flyget.  

Read More